Polícia pre úmrtie viacerých osôb v Prešovskom kraji začala trestné stíhanie

25.06.2012 Prešov

Prešov 25. mája (TASR) - V súvislosti s úmrtiami viacerých osôb na území Prešovského kraja, ku ktorým došlo v nedeľu (24.6.) a počas dnešného dňa, začala polícia trestné stíhania pre prečin usmrtenia.
Ako informoval Daniel Džobanik, hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove, prvé trestné stíhanie začala polícia v súvislosti s úmrtím 20-ročného Vranovčana, ktorý sa v nedeľu pravdepodobne utopil v rieke Topľa v meste Vranov nad Topľou.
"Po tom čo mladík skočil do rieky, na breh už nevyplával a stratil sa pod hladinou. Jeho mŕtve telo našli potápači v povodí rieky, asi 250 metrov od Kynologického areálu na Toplianskej ulici vo Vranove nad Topľou," poznamenal Džobanik s tým, že presnú príčinu smrti 20-ročného mladíka určí až vykonaná pitva.
Ďalšie trestné stíhanie začala polícia pre úmrtie 48-ročného muža z Radvane nad Laborcom v okrese Medzilaborce. Dnes, približne o 3.40 h utrpel vo svojom rodinnom dome v spomínanej obci strelné poranenie hrudníka, ktorému krátko pred 5.00 h následne podľahol.
"K strelnému zraneniu došlo za doposiaľ nezistených okolnosti a príčin," vysvetlil krajský policajný hovorca s tým, že detailné príčiny smrti 48-ročného muža sa budú podobne ako aj v prvom prípade zisťovať pri pitve.
Polícia zaevidovala počas dnešného dňa úmrtie ďalšej osoby v meste Humenné. Muža vo veku 50 rokov našli dnes v skorých ranných hodinách ležať bez známok života na železničnej zastávke v blízkosti schodiska vedúceho do centra mesta.
Privolaný lekár na mieste skonštatoval smrť spomínanej osoby bez známok násilia či cudzieho zavinenia a odporučil pitvu. "Prípadom sa zaoberajú humenskí železniční policajti. Trestné stíhanie začaté nebolo," uzavrel Džobanik.
 

Vyberte región